Rob's kookboek

Gooise moppen

Gâteau sec

Benodigdheden
  • 300 g zeeuwsebloem
  • 200 g boter
  • 75 g basterdsuiker
  • 75 g suiker
  • 25 g ei
  • 2 g zout
  • vanilleessence
Bereidingswijze
  1. Roer de boter met de vanille en het zout zacht.
  2. Voeg het ei en de suikers toe en roer tot de suiker in zijn geheel is opgelost.
  3. Voeg de gezeefde bloem toe en rol van het deeg 4 'pillen'.
  4. Rol iedere pil door de suiker en druk ze enigszins plat.
  5. Druk met de achterkant van een mes een ruit motief op de pillen en zet ze minimaal 30 minuten in de koelkast.
  6. Snij van ieder pil 15 koekjes die we op een beboterde bakplaat leggen.
  7. Bak de koekjes af boven in een oven van 160°C in ongeveer 20 minuten.
  8. Neem ze van de bakplaat en laat ze afkoelen.