Rob's kookboek

Limburgse vruchtentaart

Bereidingstijd bodem
  • 20 minuten
Bereidingstijd 1ste bodemvulling
  • 10 minuten
  • Afkoelen 3 uur
Bereidingstijd 2de bodemvulling
  • 10 minuten
  • Afkoelen 2 uur
Benodigdheden deeg
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 75 g suiker
  • 125 g boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout
  • 3 eetlepels water
Benodigdheden 1ste bodemvulling
  • 500 ml melk
  • 40 g custard
  • 50 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
Benodigdheden 2de bodemvulling
  • 1 blik gesorteerde vruchten
  • 1 zakje tartina

Limburgse vruchtenvlaai

Bereidingswijze bodem
  1. Meng eerst de bakmeel, suiker, zout en vaniliesuiker door elkaar zodat er een homogeen mengsel ontstaat.
  2. Voeg het water en de boter toe en kneed dit tot een stevig geheel.
  3. Smeer de springvorm met boter in en bestrooi deze met paneermeel.
  4. Maak een plak van het deeg met een deegroller en doe die in de vorm.
  5. Leg hierop een lage rand.
  6. Bak de bodem in 30 min. op 180°C.
  7. Laat deze goed afkoelen voordat de eerste vulling wordt aangebracht.
Bereidingswijze 1ste bodemvulling
  1. Roer de custard met de suiker en vaniliesuiker door elkaar.
  2. Meng dit aan met een deel van de koude melk tot een glad papje zonder klontjes.
  3. Breng de rest van de melk aan de kook.
  4. Haal de pan van het vuur en meng het papje door de melk.
  5. Zet de pan terug op het vuur en laat het mengsel 2 minuten zacht door koken.
  6. Hier na de pudding op de bodem in de vorm aanbrengen en af laten koelen.
  7. Strooi er een dun laagje suiker over om een vel te voorkomen.
Bereidingswijze 2de bodemvulling
  1. Verdeel de vruchten over de taartbodem
  2. Meng de tartina in een kopje met 2 eetlepels siroop en meng dit met een vork totdat er geen klontjes meer inzitten.
  3. Voeg er nog 3 eetlepels siroop aantoe en roer dit erdoor.
  4. Laat de rest van de siroop in een pan lopen en breng dit aan de kook.
  5. Neem het van de kookplaat af en meng de gelei er door en breng het al roerend aan de kook.
  6. Laat de gelei 1 minuut afkoelen.
  7. Verdeel de gelei langzaam vanuit het midden over de vruchten.
  8. Laat de gelei minstens 20 minuten afkoelen en opstijven alvorens de taart aan te snijden.