Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Gebak
- Limburgse vruchtentaart
Limburgse vruchtentaart
Bereidingstijd bodem
20 minuten
Bereidingstijd 1ste bodemvulling
10 minuten
Afkoelen 3 uur
Bereidingstijd 2de bodemvulling
10 minuten
Afkoelen 2 uur
Benodigdheden deeg
250 g zelfrijzend bakmeel
75 g suiker
125 g boter
1 zakje vanillesuiker
zout
3 eetlepels water
Benodigdheden 1ste bodemvulling
500 ml melk
40 g custard
50 g suiker
1 zakje vanillesuiker
Benodigdheden 2de bodemvulling
1 blik gesorteerde vruchten
1 zakje tartina
Bereidingswijze bodem
Meng eerst de bakmeel, suiker, zout en vaniliesuiker door elkaar zodat er een homogeen mengsel ontstaat.
Voeg het water en de boter toe en kneed dit tot een stevig geheel.
Smeer de springvorm met boter in en bestrooi deze met paneermeel.
Maak een plak van het deeg met een deegroller en doe die in de vorm.
Leg hierop een lage rand.
Bak de bodem in 30 min. op 180°C.
Laat deze goed afkoelen voordat de eerste vulling wordt aangebracht.
Bereidingswijze 1ste bodemvulling
Roer de custard met de suiker en vaniliesuiker door elkaar.
Meng dit aan met een deel van de koude melk tot een glad papje zonder klontjes.
Breng de rest van de melk aan de kook.
Haal de pan van het vuur en meng het papje door de melk.
Zet de pan terug op het vuur en laat het mengsel 2 minuten zacht door koken.
Hier na de pudding op de bodem in de vorm aanbrengen en af laten koelen.
Strooi er een dun laagje suiker over om een vel te voorkomen.
Bereidingswijze 2de bodemvulling
Verdeel de vruchten over de taartbodem
Meng de tartina in een kopje met 2 eetlepels siroop en meng dit met een vork totdat er geen klontjes meer inzitten.
Voeg er nog 3 eetlepels siroop aantoe en roer dit erdoor.
Laat de rest van de siroop in een pan lopen en breng dit aan de kook.
Neem het van de kookplaat af en meng de gelei er door en breng het al roerend aan de kook.
Laat de gelei 1 minuut afkoelen.
Verdeel de gelei langzaam vanuit het midden over de vruchten.
Laat de gelei minstens 20 minuten afkoelen en opstijven alvorens de taart aan te snijden.