Rob's kookboek

Poffertjes

Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
  • 500 g boekweitmeel
  • ½ ei
  • 50 g stroop
  • ½ lepel zout
  • 50 g gist
  • ¾ à 1 l lauw water
Bereidingswijze
  1. Doe het meel in een kom en roer het zout erdoor.
  2. Verwarm de stroop met het water tot het lauwwarm is.
  3. Meng de gist met een weinig van dit vocht tot een glad papje aan en doe hem in een kuiltje in het meel.
  4. Schenk een halve liter lauw water bij het meel en besla het tot een glad deeg, voeg dan het halve ei toe en het overige water tot een vrij stevig pannekoekenbeslag is verkregen.
  5. Laat het beslag 1 à 1½ uur rijzen.
  6. Vet de poffertjespan met de gesmolten boter in en bak de poffertjes snel op een heet vuur.
  7. Als de poffertjes aan een kant bruin zijn, ze met een vork omdraaien.
  8. Opdienen, dik bestrooi met poedersuiker en met een klontje boter.