Rob's kookboek

Soezenbeslag

Pâte à choux

Benodigdheden
  • 100 g water
  • 100 g melk
  • 100 g boter
  • 110 g patentbloem
  • 3 eieren
Bereidingswijze
  1. Breng het water met de boter en de melk aan de kook.
  2. Besmeer intussen de bakplaat met boter en bestuif ze met bloem.
  3. Zeef de patentbloem en geef in een keer bij het kokende vocht en roer het van het vuur af goed door elkaar.
  4. Zet de pan 30 tellen op een klein vuurtje, dit om het deeg te laten garen.
  5. Laat het deeg iets bekoelen.
  6. Voeg nu een ei toe en roer net zolang totdat het in zijn geheel is opgenomen.
  7. Herhaal dit totdat alle eieren zijn verwerkt en het deeg goed van dikte is.
  8. Spuit nu met de spuitzak ongeveer 20 soezen op de bakplaat en bak ze af in een oven van 200°C.