Als vulling kunt u zelf de vruchten kiezen die u wilt.
Bereidingswijze bodem
- Meng de suiker, zout en vaniliesuiker tot een homogeen mengsel.
- Doe de boter in de schaal en klop dit tot een romig mengsel.
- Zet de schaal hiertoe in warm water.
- Haal de schaal uit het water. Meng er het ei door.
- Hier na het meel er doormengen tot er een vast geheel ontstaat.
- Hierna er wat melk door mengen totdat er een goed uitsmeerbare deeg ontstaat.
- Smeer de vlaaivorm in met boter en bestrooi deze met paneermeel.
- Verdeel het deeg over de bodem.
- Zet de vorm in een voorverwarmde oven van 160°C en bak deze mooi bruin.
- Haal na de baktijd de vorm uit de oven en laat hem afkoelen totdat de bodem van de vorm los komt.
- Leeg een bord op zijn kop op de vorm en draai ze beide om en laat de bodem op het bord valen.
- Laat het verder afkoelen totdat de bodem goed koud en hard is geworden.
Bereidingswijze vulling
- Verdeel de vruchten over de taartbodem
- Meng de tartina in een kopje met 2 eetlepels siroop of water en meng dit met een vork totdat er geen klontjes meer inzitten.
- Voeg er nog 3 eetlepels siroop aantoe en roer dit erdoor.
- Laat de rest van de siroop in een pan lopen en breng dit aan de kook.
- Neem het van de kookplaat af en meng de gelei erdoor en breng het al roerend aan de kook.
- Laat de gelei 1 minuut afkoelen.
- Verdeel de gelei langzaam vanuit het midden over de vruchten.
- Laat de gelei minstens 20 minuten afkoelen en opstijven alvorens de taart aan te snijden.