Rob's kookboek

Vruchten vlaai

Bereidingstijd
  • ca. 30 minuten
Baktijd
  • ca. 40 minuten
Benodigdheden voor de vlaaibodem
  • 120 g boter
  • 120 g basterd suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout
  • 1 ei
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • melk
Benodigdheden voor de vulling
  • 1 groot blik vruchten op zware siroop
  • 1 zakje taartgelei (Tartina)

Als vulling kunt u zelf de vruchten kiezen die u wilt.

Bereidingswijze bodem
  1. Meng de suiker, zout en vaniliesuiker tot een homogeen mengsel.
  2. Doe de boter in de schaal en klop dit tot een romig mengsel.
  3. Zet de schaal hiertoe in warm water.
  4. Haal de schaal uit het water. Meng er het ei door.
  5. Hier na het meel er doormengen tot er een vast geheel ontstaat.
  6. Hierna er wat melk door mengen totdat er een goed uitsmeerbare deeg ontstaat.
  7. Smeer de vlaaivorm in met boter en bestrooi deze met paneermeel.
  8. Verdeel het deeg over de bodem.
  9. Zet de vorm in een voorverwarmde oven van 160°C en bak deze mooi bruin.
  10. Haal na de baktijd de vorm uit de oven en laat hem afkoelen totdat de bodem van de vorm los komt.
  11. Leeg een bord op zijn kop op de vorm en draai ze beide om en laat de bodem op het bord valen.
  12. Laat het verder afkoelen totdat de bodem goed koud en hard is geworden.
Bereidingswijze vulling
  1. Verdeel de vruchten over de taartbodem
  2. Meng de tartina in een kopje met 2 eetlepels siroop of water en meng dit met een vork totdat er geen klontjes meer inzitten.
  3. Voeg er nog 3 eetlepels siroop aantoe en roer dit erdoor.
  4. Laat de rest van de siroop in een pan lopen en breng dit aan de kook.
  5. Neem het van de kookplaat af en meng de gelei erdoor en breng het al roerend aan de kook.
  6. Laat de gelei 1 minuut afkoelen.
  7. Verdeel de gelei langzaam vanuit het midden over de vruchten.
  8. Laat de gelei minstens 20 minuten afkoelen en opstijven alvorens de taart aan te snijden.