De ware liefhebber van deze lekkernij zal ongetwijfeld ook wel eens het originele recept willen proberen; de moeite waard.
Bereidingswijze
- Spoel de beslagkom met warm water om en droog de kom.
- Doe het meel in de kom en maak middenin het meel een kuiltje.
- Roer de gist met een houten lepel met 50 ml melk vloeibaar.
- Giet de gist in de bloem.
- Spoel het kommetje met de rest van de melk en giet ook die in het meel.
- Breek de eieren in de beslagkom.
- Roer tot er een gladde pap ontstaat.
- Klop daarvan met de beslaglepel een beslag.
- Roer het zout erdoor.
- Klop tot het beslag kleine luchtblazen vertoont.
- Dek met een vochtig gemaakte doek de beslagkom af.
- Zet deze op een lauwwarme plaats of in lauwwarm water dat op temperatuur wordt gehouden.
- Verwarm na 1 uur rijzen van het beslag de poffertjespan voor.
- Breng het beslag over in de litermaat.
- Vet de uithollingen in de poffertjespan met boter in.
- Giet elke uitholling van de pan halfvol met beslag.
- Keer met behulp van een satépen de poffertjes als de onderzijden mooi van kleur zijn en de bovenzijden bijna droog.
- Verwerk zo al het beslag.
- Presenteer telkens porties van 10-15 poffertjes op een voorverwarmd bordje.
- Geef er stukjes koude boter bij.
- Bestrooi de poffertjes dik met poedersuiker.