Rob's kookboek

Asperges met ei en botersaus

Bereidingstijd
  • 40 min
Benodigdheden
  • 2 kg witte asperges
  • 6 eieren
  • 100 g boter
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 2-3 el verse peterselie, fijngesneden
  • nootmuskaat
  • 150 g kipfilet (vleeswarenafdeling), in plakjes

Asperges met ei en botersaus

Bereidingswijze
  1. Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook.
  2. Schil de asperges met een dunschiller rondom van vlak onder het kopje naar beneden.
  3. Snijd de houtachtige uiteinden eraf.
  4. Kook de asperges 10 minuten.
  5. Draai het vuur uit en laat ze nog 10 minuten in het kookvocht staan.
  6. Kook de eieren in 10 minuten hard.
  7. Laat ze onder koud stromend water afkoelen en pel ze.
  8. Snijd de eieren in stukken en wrijf ze boven een bord met de bolle kant van een lepel door een zeef.
  9. Zo krijg je fijn eikruim.
  10. Smelt de boter in een steelpan.
  11. Roer het citroensap door de gesmolten boter.
  12. Breng de saus op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  13. Laat de asperges in een vergiet uitlekken en leg ze met de kopjes naar een kant op een schaal.
  14. Schenk er een beetje botersaus over en strooi eikruim en peterselie erover.
  15. Breng op smaak met zout, (versgemalen) peper en nootmuskaat.
  16. Rangschik de plakjes kipfilet naast de asperges.
  17. Geef de rest van de botersaus er apart bij en serveer direct.