Rob's kookboek

Asperges met garnalen uit de wok

Benodigdheden voor 4 personen
  • 400 g witte asperges
  • 100 g groene asperges
  • 1 lente-uitje
  • 8 grote gepelde Chinese garnalen
  • 1 eetl olie
  • 1 eetl Japanse sojasaus
  • 1 eetl sake of droge sherry
  • 1 eetl sesamolie
  • 2 eetl geschaafde amandelen
  • peper
  • zout
Bereidingswijze
  1. Snijd de onderkant van de asperges (1 à 3 cm), schil de witte asperges en snijd alle asperges schuin in stukken van ongeveer 4 cm.
  2. Maak het lente-uitje schoon en snijd het in kleine stukjes.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de witte asperges en het lente-uitje hierin voor de duur van een minuut.
  4. Groene asperges toevoegen en circa 4 minuten roerbakken.
  5. Voeg de garnalen toe en schep het geheel om.
  6. Schenk er de sojasaus, sake en enkele eetlepels water bij en laat de aspergesop een klein vuur beetgaar worden.
  7. Breng de asperge-garnalen-schotel op smaak met sesamolie, peper, zout en roer er de geschaafde amandelen door.
  8. Serveer het gerecht met gekookte rijst.