Rob's kookboek

Asperges met tomaten en eieren

Bereidingstijd
  • 25 minuten
Benodigdheden
  • 700 g krieltjes
  • 3 el boter
  • 3 el olie
  • 1 kg asperges
  • 6 eieren
  • 30 g peterselie, fijngesneden
  • 250 g cherry tomaten, gehalveerd

 Asperges met tomaten en eieren

Bereidingswijze
  1. Bak de krieltjes in de boter met olie goudbruin en gaar in ca. 20 minuten.
  2. Schil met een dunschiller de asperges vanaf 3 cm onder de kop en snijd aan de onderkant een stukje van 3 cm af.
  3. Breng ruim water aan de kook en kook hierin de asperges gaar in ca. 15 minuten.
  4. Kook de eieren 6 minuten, laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
  5. Snijd ze in grove stukken.
  6. Meng de eieren, bijna alle peterselie en de cherrytomaten.
  7. Schep de rest van de peterselie door de krieltjes.
  8. Verdeel de asperges over 4 borden, schep het mengsel van eieren, tomaten en peterselie over het midden van de asperges.
  9. Schep de krieltjes erbij en lepel de boter van de krieltjes over de asperges.