Rob's kookboek

Asperges uit Tours

Asperges à la Tourangelle

Benodigdheden
  • 1 kg asperges
  • 50 g boter
  • 1 ui
  • zout
  • peper
  • 1 ei
  • 20 g bloem
  • enkele blaadjes sla
Bereidingswijze
  1. Schil de asperges zorgvuldig, snij ze allemaal in stukjes.
  2. Schil de ui en was de slabladeren.
  3. Smelt de boter in een pan, laat op zacht vuur de asperges en de hele ui sauteren.
  4. Doe er de bloem over.
  5. Schenk er dan 200 ml warm water bij en doe er zout en peper over.
  6. Bedek de asperges met de slabladeren.
  7. Zet het deksel op de pan en laat zachtjes 40 minuten stoven.
  8. Verwijder de ui.
  9. Breek het ei, klop de dooier los met wat water en doe hem, van het vuur af, bij de asperges, roer hem er goed door.
  10. Schenk het mengsel in een voorverwarmde dienschaal en serveer meteen.