Rob's kookboek

Aubergines uit Sichuan

Benodigdheden
  • 1 grote of 2 kleine aubergines
  • 1 prei
  • 125 g champignons
  • 1 knoflookteen
  • 1 plakje verse gember sojasaus
  • pale medium dry sherry
  • azijn
  • 1 ei
  • 200 g bloem
  • 100 ml nieuwe (verse) olie
  • 400 ml olie
  • maizena
  • suiker
  • sambal oelek
Benodigdheden voor de saus
  • 1 theelepel maizena
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 theelepels sambal
Bereidingswijze
  1. Snijd de aubergines in plakjes van 1 cm en dan doormidden.
  2. Wrijf de champignons schoon, verwijder het onderste deel van de steeltjes en snijd de champignons in dunne plakjes.
  3. Snijd 2 cm prei in kleine stukjes en hak de rest van de prei, knoflook en gember fijn.
  4. Meng 200 gr bloem met 1 ei en 1 dl (verse) olie.
  5. Voeg er zoveel water aan toe tot een beslag van yoghurtdikte ontstaat.
  6. Haal de plakjes aubergine door het beslag.
  7. Verhit op hoog vuur 4 dl olie in de wok.
  8. Frituur de aubergines in porties tot ze goudbruin zijn.
  9. Schep ze eruit en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  10. Giet de olie op 1 eetlepel na uit in de bewaarpan. (bewaar voor later gebruik)
  11. Verhit op hoog vuur de eetlepel olie opnieuw.
  12. Roerbak knoflook, fijngehakte prei en gember tot het geurt.
  13. Roerbak de champignons een minuut.
  14. Voeg het sausje en de aubergines toe.
  15. Schep alles VOORZICHTIG door elkaar en schep op een schaal.
  16. Garneer met stukjes prei.
Bereidingswijze voor de saus
  1. Meng alle ingredienten door elkaar.