Rob's kookboek

Bamoescheuten met pinda's

Benodigdheden
  • 1 blikje hele bamboescheuten
  • 75 g ongezoute gepelde pindas
  • 6 gedroogde chinese paddestoelen
  • 100 g broccoli
  • 3 plakjes verse gember
  • sojasaus
  • olie
  • suiker
Bereidingswijze
  1. Was en week de paddestoelen 30 minuten in warm water.
  2. Snijd de bamboescheuten in plakjes.
  3. Was de broccoli en snijd in roosjes.
  4. Breng in een pannetje ruim water aan de kook.
  5. Blancheer de broccoli en spoel met koud water af en laat uitlekken.
  6. Hak de gember fijn.
  7. Laat de paddestoelen uitlekken, verwijder de stelen en snijd de kapjes doormidden.
  8. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens 2 eetlepels olie.
  9. Roerbak de gember tot het geurt.
  10. Roerbak bamboescheuten 30 seconden.
  11. Voeg 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel suiker 1 theelepel vetsin en 1 dl water toe en kook 5 minuten.
  12. Voer paddestoelen en broccoli toe en roerbak 30 seconden.
  13. Roer er zoveel van het bindpapje door tot de saus licht bindt.
  14. Meng er de pindas door en schep op een schaal.