Rob's kookboek

Bloemkool met eiersaus

Benodigdheden
  • 1 bloemkool in roosjes verdeeld
  • 25 g boter
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel bloem
  • zout
  • witte peper
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
Bereidingswijze
  1. Kook de bloemkool in een pan met een bodem water en wat zout in ca. 15 minuten gaar.
  2. Laat de bloemkool uitlekken en houd hem warm.
  3. Verhit de boter in een pan en fruit hierin het knoflook ca. 1 minuut.
  4. Roer in een kommetje de eieren los met de bloem en wat zout en peper.
  5. Schenk het mengsel al kloppend bij het gefruite knoflook.
  6. Neen de pan van het vuur en klop het mengsel tot een luchtige gebonden saus.
  7. Schenk de eiersaus over de bloemkool.