Een zeer smaakvolle schotel met uitgebakken spek, uitjes, champignons, groeten en aardappels. Heerlijk als complete maaltijd of als garnituur bij een kotelet of kippebout.
Bereidingswijze
- Zet de aardappeltjes enkele uren voor de maaltijd op in ruim water met wat zout.
- Kook ze juist gaar en giet ze af.
- Laat ze afkoelen.
- Druppel zoveel olie in de braadpan dat de hele bodem ermee bedekt is.
- Laat de olie warm worden en bak hierin de spekjes krokant.
- Schep ze uit de pan in een kleine kom.
- Verwarm de frituurolie tot 180°C.
- Breng 1,5 l water aan de kook in de groentepan en voeg naar smaak zout toe.
- Doe de worteltjes in de pan en 4 minuten later de doperwtjes.
- Laat de groente in een gesloten pan op een laaggedraaide warmtebron juist gaar worden.
- Laat de olie en het uitgebakken spekvet in de braadpan warm worden en doe de champignons in de pan.
- Dep de zilveruitjes droog en doe deze bij de champignons.
- Bak op een matige warmtebron de champignons en uitjes gaar en lichtbruin van kleur.
- Giet de groente zorgvuldig af en laat ze in het vergiet uitlekken.
- Bak de aardappeltjes in de frituurpan mooi van kleur en krokant.
- Meng de spekjes in de braadpan met de sjalotje, ui en champignons.
- Voeg de groente toe.
- Neem de aardappeltjes uit de frituurolie en schud ze om.
- Schep de aardappeltjes door de inhoud van de braadpan en voeg naar smaak peper en zout toe.
- Serveer de bonne femme op de voorverwarmde serveerschotel en dien deze direct op.