Rob's kookboek

Courgettes van Han Vos

Courgettes à la Jeanne Renard

Benodigdheden
  • 400 g gehakt
  • 1 dikke ui
  • 500 g courgettes
  • 1 paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 ei
  • 150 g plakken kaas
  • zout
  • peper
  • 50 g boter
  • paprikapoeder
Bereidingswijze
  1. Schil de courgettes, haal de pitten eruit en rasp de courgettes grof.
  2. Schil de ui en hak ze fijn.
  3. Maak de paprika schoon en snij ze in kleine stukjes.
  4. Maak de tomaten concassée.
  5. Fruit de gesnipperde ui in de boter totdat ze kleur krijgt.
  6. Voeg er dan het gehakt bij en sauteer het los en bruin.
  7. Breng het met peper en zout op smaak.
  8. Schil het teentje knoflook en snij het fijn
  9. Voeg deze samen met de knoflook, paprika en geraspte courgettes bij het vlees.
  10. Zet het deksel op de pan en laat het mengsel 10 minuten smoren.
  11. Geef er paprikapoeder bij en de geraspte kaas en laat nog 5 minuten smoren.
  12. Klop dan het ei flink los met wat zout.
  13. Haal de pan van het vuur en laat ze een beetje afkoelen.
  14. Roer dan het ei door de massa.
  15. Leg de compositie in een ingevette ovenschotel.
  16. Beleg de bovenkant met plakken kaas en laat het even onder de salamander of in een oven van 220° C. gratineren.