Rob's kookboek

Gefrituurde asperges met krab

Benodigdheden
  • 5 verse asperges
  • 1 blikje krab
  • 1 eiwit
  • 1 lente-ui of stukje prei
  • 1 plakje verse gember
  • pale medium dry sherry
  • sesamolie
  • 100 ml kippebouillon
  • 400 ml olie
  • zout en peper
  • suiker
  • bindpapje van 1 eetlepel maizena en 2 eetlepels water
Bereidingswijze
  1. Schil de asperges met een dunschiller of aspergeschiller.
  2. Schil het puntje NIET.
  3. Verwijder de onderste 3 cm.
  4. Snijd ze in de lengte doormidden en dan in schuine stukjes van 2 cm.
  5. Snijd de lente-ui in stukjes.
  6. Hak de gember fijn.
  7. Maak een sausje van: 1 dl bouillon,1 theelepel suiker, 2 eetlepels sherry.
  8. Haal de krab los met een vork.
  9. Verhit op hoog vuur 4 dl olie in de wok.
  10. Frituur de asperges tot ze verkleuren.
  11. Schep ze eruit en laat uitlekken.
  12. Giet de olie uit de wok in een bewaarpan. (bewaar voor later gebruik)
  13. Verhit de wok opnieuw en verhit hierin 2 eetlepels sesamolie.
  14. Roerbak de lente-ui en de gember tot het geurt.
  15. Roerbak krab enkele seconden en voeg het sausje toe.
  16. Laat 1 minuut koken.
  17. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  18. Roer er zoveel van het bindpapje door tot de saus licht bindt.
  19. Klop het eiwit los, roer door de saus tot het stolt, voeg de asperges toe en meng alles goed.
  20. Serveer.