Rob's kookboek

Groenten uit Chen-tu

Benodigdheden
  • 12 witte asperges
  • 12 kleine maiskolfjes (uit blik)
  • 100 g rettich
  • 100 g wortel
  • 12 champignons
  • 8 sperziebonen
  • 200 g raapstelen
  • olie
  • sesamolie
  • 200 ml kippebouillon
  • zout
  • bindpapje van 1 eetlepel maizena en 2 eetlepels water
Bereidingswijze
  1. Snijd de rettich en wortel in blokkjes.
  2. Schil de asperges dun, verwijder het onderste stuk zodat u asperges overhoud van ongeveer 10 cm.
  3. Verwijder eventuele draadjes van de sperziebonen.
  4. Snijd van de raapstelen en worteltjes een stukje van de steel.
  5. Was ze en laat uitlekken.
  6. Wrijf de champignons schoon, verwijder de uiteinden van de stelen en snijd de kapjes naar keuse in.
  7. Breng de champignons in een pan met ruim water aan de kook.
  8. Voeg asperges toe en kook ze 10 minuten, voeg de sperziebonen toe en kook nog 5 minuten.
  9. Haal asperges en sperziebonen eruit met een schuimspaan en houd ze warm.
  10. Doe de raapstelen in het kokende water, kook 1 minuut, laat uitlekken en houd warm.
  11. Verwarm de maiskolfjes.
  12. Verhit op hoog vuur 2 eetlepels olie in de wok.
  13. Roerbak wortel, rettich en champignons 1 minuut.
  14. Voeg 2 dl bouillon en 1 theelepel zout toe en breng aan de kook.
  15. Roer er zoveel van het bindpapje door tot de saus bindt.
  16. Roer er 1 theelepel sesamolie door en zet het vuur uit.
  17. Schik de asperges, maiskolfjes en sperziebonen op een schaal.
  18. Leg de raapstelen in het midden en schep daar het champignon-mengsel op.