Rob's kookboek

Paprika Milano

Bereidingstijd
  • 20 minuten
Oventijd
  • 35 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 grote rode paprika's
  • 30 g boter
  • 1 middelgrote fijngesnipperde ui
  • 2 oudbakken boterhammen zonder korst
  • 1 ei
  • 400 g kalfsgehakt
  • 1 gepeld hardgekookt ei
  • 50 g zeer kleine dobbelsteentjes pikante kaas
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • paprikapoeder
  • oregano
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • aroma of tamari
  • toefjes peterselie
  • dunne plakjes citroen
Tip van de kok
  • Neem indien oregano niet voorhanden is marjolein, ook wel marjoraan genoemd. Dit kruid heeft niet dezelfde, maar wel een op oregano gelijkende smaak en geur.
  • Gebruik in plaats van het folie een kwastje met boter of schenk een bodempje water in het schaaltje. Dat moet na de maaltijd goed worden schoon gemaakt omdat vet in de oven zeer uitdroogt. Folie houdt het schaaltje schoon. Verwijder het folie voor het serveren van het gerecht.

Bij dit gerecht wordt bij voorkeur een pasta in de vorm van bijvoorbeeld macaroni, of spaghetti gegeten. Zet dan ook geraspte kaas op tafel.

Bereidingswijze
  1. Was de paprika's.
  2. Snijd er op 1/8 van de hoogte de kapjes af.
  3. Verwijder de zaadlijsten met het zaad.
  4. Verwijder van de afgesneden gedeelten de steeltjes en snipper het vruchtvlees fijn.
  5. Smelt de margarine in de steelpan.
  6. Fruit daarin de ui glazig.
  7. Snijd het brood in kleine stukjes en doe die met het ei in de kom.
  8. Voeg de gefruite uisnippers toe en roer alles goed door elkaar.
  9. Verdeel het hardgekookte ei op de eiersnijder eerst overdwars en daarna nog eens overlangs in stukken.
  10. Doe het gehakt in de kom.
  11. Meng dit met de inhoud van de kom.
  12. Voeg de paprikasnippers, de stukjes ei en de kleine blokjes kaas toe.
  13. Kneed tot een samenhangende bal ontstaat.
  14. Schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm die voor.
  15. Maak het gehakt pikantvan smaak met tomatenketchup, paprikapoeder, een mespunt oregano, peper, zout, nootmuskaat en aroma.
  16. Vul de paprika's met het gekruide gehakt.
  17. Zorg dat het gehaktwordt aangedrukt, zodat zich daartussen geen luchtbellen bevinden.
  18. Beleg de bodem van de ovenschaal met aluminiumfolie.
  19. Zet de gevulde paprika's in de schaal en plaats deze op het rooster in de oven.
  20. Garneer de paprika's voor het serveren met plukjes peterselie en serveer bij het gerecht de plakies of parties citroen.