Bij dit gerecht wordt bij voorkeur een pasta in de vorm van bijvoorbeeld macaroni, of spaghetti gegeten. Zet dan ook geraspte kaas op tafel.
Bereidingswijze
- Was de paprika's.
- Snijd er op 1/8 van de hoogte de kapjes af.
- Verwijder de zaadlijsten met het zaad.
- Verwijder van de afgesneden gedeelten de steeltjes en snipper het vruchtvlees fijn.
- Smelt de margarine in de steelpan.
- Fruit daarin de ui glazig.
- Snijd het brood in kleine stukjes en doe die met het ei in de kom.
- Voeg de gefruite uisnippers toe en roer alles goed door elkaar.
- Verdeel het hardgekookte ei op de eiersnijder eerst overdwars en daarna nog eens overlangs in stukken.
- Doe het gehakt in de kom.
- Meng dit met de inhoud van de kom.
- Voeg de paprikasnippers, de stukjes ei en de kleine blokjes kaas toe.
- Kneed tot een samenhangende bal ontstaat.
- Schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm die voor.
- Maak het gehakt pikantvan smaak met tomatenketchup, paprikapoeder, een mespunt oregano, peper, zout, nootmuskaat en aroma.
- Vul de paprika's met het gekruide gehakt.
- Zorg dat het gehaktwordt aangedrukt, zodat zich daartussen geen luchtbellen bevinden.
- Beleg de bodem van de ovenschaal met aluminiumfolie.
- Zet de gevulde paprika's in de schaal en plaats deze op het rooster in de oven.
- Garneer de paprika's voor het serveren met plukjes peterselie en serveer bij het gerecht de plakies of parties citroen.