Rob's kookboek

Rode kool met appeltjes

Benodigdheden
  • 1 kg rode kool
  • zout
  • mespuntje kruidnagelpoeder
  • ½ laurierblad
  • snufje kaneel
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 à 3 zure appelen
  • klontje boter
  • 2 eetlepels azijn
  • (1 eetlepel aardappelmeel)
Bereidingswijze
  1. Van de rode kool del lelijke bladeren en de stronk verwijderen.
  2. De kool in dunne reepjes schaven of snijden en wassen.
  3. Breng in een pan een bodempje water aan de kook.
  4. Hierin de kool met zout, kruidnagelpoeder, gekneusd laurierblad, kaneel en suiker ca. 20 minuten zachtjes laten koken.
  5. De geschilde en in partjes verdeelde appelen toevoegen.
  6. Alles nog ca. 15 minuten koken.
  7. De groente afgieten.
  8. De boter door de kool roeren en op smaak brengen met de azijn.
  9. Eventueel het kookvocht binden met het aangemengde aardappelmeel.