Rob's kookboek

Spinazie à la crème

Bereidingstijd
  • 20 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1,5 kg spinazie
  • zout
  • 1 eetlepel maizena
  • 30 g roomboter
  • 1 bekertje (125 g) crème fraîche
  • peper
  • geraspte nootmuskaat
Tip van de kok
  • Is de spinazie erg jong en mals, neem dan voor 4 personen 0,5 kg meer. U kunt ook spinazie uit de diepvries nemen.
  • Vervang de crème fraîche door geslagen room of maak een sausje van 25 gram boter, 20 gram bloem en 125 ml melk of koffieroom.
  • Voeg wat geraspte kaas toe.
  • Laat als u slagroom gebruikt de boter achterwege.

Een heerlijke en gezonde groente die erg lekker is bij vis, eieren kalfs- en varkensvlees.

Bereidingswijze
  1. Was de spinazie enkele keren in ruim water.
  2. Laat de groente even in het waswater staan zodat het zand naar beneden kan zakken.
  3. Laat de spinazie vooral goed uitlekken en zet de groente op met aanhangend water.
  4. Laat de spinazie op een hoge warmtebron slinken en schep de spinazie om.
  5. Wanneer al de spinazie is geslonken, is de groente ook gaar.
  6. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk eventueel overtollig vocht eruit.
  7. Snijd de blaadjes wat kleiner, maar niet te klein.
  8. Doe de spinazie terug in de pan.
  9. Meng de maizena erdoor en voeg de boter en, al omscheppend op een laaggedraaide warmtebron, de crème fraîche toe.
  10. Laat alles heet worden.
  11. Voeg naar smaak peper, zout en geraspte nootmuskaat toe.