Een heerlijke en gezonde groente die erg lekker is bij vis, eieren kalfs- en varkensvlees.
Bereidingswijze
- Was de spinazie enkele keren in ruim water.
- Laat de groente even in het waswater staan zodat het zand naar beneden kan zakken.
- Laat de spinazie vooral goed uitlekken en zet de groente op met aanhangend water.
- Laat de spinazie op een hoge warmtebron slinken en schep de spinazie om.
- Wanneer al de spinazie is geslonken, is de groente ook gaar.
- Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk eventueel overtollig vocht eruit.
- Snijd de blaadjes wat kleiner, maar niet te klein.
- Doe de spinazie terug in de pan.
- Meng de maizena erdoor en voeg de boter en, al omscheppend op een laaggedraaide warmtebron, de crème fraîche toe.
- Laat alles heet worden.
- Voeg naar smaak peper, zout en geraspte nootmuskaat toe.