Rob's kookboek

Gebraden haas

Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 in stukken gesneden haas van ca. 1,5 kg
  • 1 eetlepel mosterd
  • 500 ml rode wijnmarinade of speciale marinade voor haas en wildkonijn
  • 75 g boter
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
Bereidingswijze
  1. Besmeer de stukken haas met de mosterd en leg ze in een schaal en schenk er de marinade over.
  2. Laat de stukken haas tenminste 24 uur marineren en draai het vlees hierbij regelmatig om.
  3. Haal de stukken haas uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
  4. Verhit de boter in een braadslede en bak hierin de stukken haas rondom bruin.
  5. Zeef de marinade en schenk hiervan 2 dl in de braadslede.
  6. Plaats de braadslede in een op 175°C voorverwarmde oven en braad de haas in ca. 2 uur gaar.
  7. Bedruip de haas tijdens het braden zo nu en dan met het braadvocht.
  8. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de peterselie.