Rob's kookboek

Gemarineerde gestoofde haas

Bereidingstijd
Marineertijd
  • 12 uur
Stooftijd
  • 2 uur
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 in stukken gesneden haas van ca. 1,5 kg
  • 300 ml citroensap
  • zout
  • peper
  • 75 g boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse tuinkruiden
  • 200 ml rode wijn
Bereidingswijze
  1. Doe de stukken haas in een schaal en schenk er het citroensap over.
  2. Laat het vlees tenminste 12 uur in het citroensap marineren en keer het vlees tijdens het marineren regelmatig om.
  3. Haal de stukken haas uit de marinade, dep ze droog met keukenpapier en bestrooi ze met wat zout en peper.
  4. Verhit de boter en een pan en bak hierinn de stukken haas rondom bruin.
  5. Voeg de ui, de teentjes knoflook, de kruiden en de wijn toe.
  6. Breng alles aan de kook, draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de haas in ca. 2 uur gaar stoven.
  7. Leg de stukken haas op een schaal en houd ze warm.
  8. Zeef de saus en schenk deze over het gerecht.