Rob's kookboek

Hazepeper Diane

Civet de lièvre à la Diane

Benodigdheden
  • 1 haas
  • 70 g boter
  • 25 g vet spek
  • 30 g bloem
  • 250 ml rode wijn
  • 250 ml bouillon
  • 2 grote uien
  • zout
  • peper
  • 100 ml wijnazijn
  • 100 ml olie
  • 1 bouquet garni
  • hazebloed
  • de lever van de haas
Bereidingswijze
  1. Leg de haas in een grote pan.
  2. Besprenkel hem met de azijn en de olie.
  3. Geef er zout en peper over.
  4. Schil een ui en snij die in rondjes.
  5. Geef ook deze over de haas.
  6. Voeg ook het bouquet garni toe.
  7. Draai de haas vaak om in de marinade.
  8. Laat hem er minstens 12 uur in.
  9. Schil de tweede ui en hak die fijn.
  10. Snij ook het spek inbrunoise.
  11. Snij de haas in stukken.
  12. Smelt de boter in een pan, sauteer hierin het spek en de ui, voeg de stukken haas toe en sauteer ook deze bruin.
  13. Voeg na 20 minuten de bloem toe en laat weer 20 minuten sudderen.
  14. Voeg dan de bouillon en de wijn toe, doe de deksel op de pan en laat 3/4 uur zachtjes smoren.
  15. Tien minuten voor het einde van de kooktijd, maken we de lever fijn, mengen ze met het bloed en roeren hier ook het vocht van de marinade door.
  16. Voeg dit, van het vuur af, bij de haas.
  17. Proef de saus en breng ze eventueel op smaak.