Rob's kookboek

Hazepeper uit de Ardennen

Civet de lièvre à l'Ardennaise

Benodigdheden
  • 1 haas
  • 50 g reuzel
  • 300 g mager gerookt spek
  • 30 g bloem
  • 1 fles rode wijn
  • 100 ml slagroom
  • 1 sjalot
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 6 jeneverbessen
  • peterselie
  • tijm
  • laurier
  • zout
  • peper
  • hazebloed
  • de lever van de haas
Bereidingswijze
  1. Schil de ui en sjalot, was wat peterselie.
  2. Snij de ui in ringen evenals de sjalot.
  3. Leg dit op de bodem van een kom.
  4. Snij de haas in stukken.
  5. Leg deze op de uien,geef er wat tijm, laurier en een uitgeperst teentje knoflook bij.
  6. Plet de jeneverbessen en voeg ook deze toe.
  7. Geef er zout en peper over en de wijn.
  8. Laat het 12 uur marineren.
  9. Droog dan de haas af.
  10. Snij het spek in brunoise.
  11. Smelt de reuzel in een pan en sauteer hierin het spek.
  12. Sauteer dan de haas bruin in deze pan en voeg dan de bloem toe en laat ook deze kleur krijgen.
  13. Voeg de wijn van de marinade toe.
  14. Geef er zout en peper over, zet de deksel op de pan en laat op klein vuur 2 uur zachtjes stoven.
  15. Een kwartier voor het einde van de kooktijd maken we de lever fijn, mengen ze met het bloed en mengen er de slagroom door.
  16. Haal de stukken haas uit de pan, leg ze op een voorverwarmde schaal, doe het bloed, van het vuur af, bij de saus, roer even en schenk de saus over de haas.