Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Haasgerechten
- Hazerug sint-Hubertus
Hazerug sint-Hubertus
Râble de lièvre saint-Hubert
Benodigdheden
2 hazeruggen
zout
peper
500 g champignons
100 g lardeerspek
500 g appelmoes
500 ml pepersaus
100 ml slagroom
2 sjalotjes
40 g aalbessengelei
100 g boter
Bereidingswijze
Lardeerde hazeruggen met het spek.
Maak de champignons schoon.
Smelt 50 gram boter in een ovenvaste pan, leg hierin de ruggen, bestrooi ze met peper en zout en zet ze 17 minuten in een oven van 200°C.
Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
Smelt de rest van de boter en sauteer hierin de champignons samen met de sjalotjes totdat het champignonvocht verdampt is.
Voeg de slagroom bij de pepersaus.
Kook deze nog even en voeg er de aalbessengelei bij.
Leg de ruggen op een voorverwarmde schaal, leg er de champignons omheen, geef er een beetjes saus over en doe de rest van de saus in een sauskom.
Warm de appelmoes op en serveer deze er apart bij.