Rob's kookboek

Hazerug sint-Hubertus

Râble de lièvre saint-Hubert

Benodigdheden
  • 2 hazeruggen
  • zout
  • peper
  • 500 g champignons
  • 100 g lardeerspek
  • 500 g appelmoes
  • 500 ml pepersaus
  • 100 ml slagroom
  • 2 sjalotjes
  • 40 g aalbessengelei
  • 100 g boter
Bereidingswijze
  1. Lardeerde hazeruggen met het spek.
  2. Maak de champignons schoon.
  3. Smelt 50 gram boter in een ovenvaste pan, leg hierin de ruggen, bestrooi ze met peper en zout en zet ze 17 minuten in een oven van 200°C.
  4. Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
  5. Smelt de rest van de boter en sauteer hierin de champignons samen met de sjalotjes totdat het champignonvocht verdampt is.
  6. Voeg de slagroom bij de pepersaus.
  7. Kook deze nog even en voeg er de aalbessengelei bij.
  8. Leg de ruggen op een voorverwarmde schaal, leg er de champignons omheen, geef er een beetjes saus over en doe de rest van de saus in een sauskom.
  9. Warm de appelmoes op en serveer deze er apart bij.