Rob's kookboek

Hazerug van de herdersvrouw

Râble de lièvre à la bergère

Benodigdheden
  • 2 hazeruggen
  • zout
  • peper
  • 600 g champignons
  • 150 g boter
  • 100 g lardeerspek
  • 200 ml witte wijn
  • peterselie
Bereidingswijze
  1. Was wat peterselie en hak die fijn.
  2. Maak de champignons schoon.
  3. Steek de stukjes lardeerspek in de hazeruggen.
  4. Smelt 50 gram boter in een grote pan en braad hierin gedurende 15 minuten de hazeruggen.
  5. Arroseeer ze vaak.
  6. Sauteer de champignons ook in 50 gram boter, totdat hun losgelaten vocht verdampt is.
  7. Haal de ruggen uit de pan, leg ze op een voorverwarmde schaal en houd ze warm.
  8. Deglaseer de braadboter met de witte wijn.
  9. Kook de saus wat in en monteer met de rest van de boter.
  10. Roer er ook de peterselie door.
  11. Leg de champignons bij de ruggen, geef er wat saus over en serveer.