Rob's kookboek

Kruidige hazerug

Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 gelardeerde hazerug
  • 300 ml kruidige rode wijnmarinade
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • 75 g boter
  • 2 in ringen gesneden uien
  • 150 g in reepjes gesneden worteltjes
  • 3 in plakjes gesneden augurkjes
  • 50 ml slagroom
Bereidingswijze
  1. Leg de harzerug in een schaal en schenk er de marinade over.
  2. Laat het vlees tenminste 24 uur marineren en keer het regelmatig om.
  3. Haal de hazerug uit de marinade en dep hem droog met keukenpapier.
  4. bestrooi de hazerug met wat zout, peper en paprikapoeder.
  5. Verhit de boter in een pan en bak hierin de hazerug rondom bruin.
  6. Voeg de ringen ui en de reepjes wortel toe en fruit deze ca. 3 minuten mee.
  7. Zeef de marinade en voeg hem aan de hazerug toe.
  8. Breng alles aan de kook, draai het vuur laag, leg een dekse op de pan en laat de hazerug in ca. 20 minuten gaar stoven.
  9. Voeg de laatste 10 minuten van de stooftijd de plakjes augurk toe.
  10. Leg de hazerug op een schaal en houd hem warm.
  11. Roer de slagroom door de saus en laat alles dor en door warm worden, maar niet meer koken.
  12. Schenk de saus over de hazerug.