Rob's kookboek

Pittige tilapia met kroepoek

Benodigdheden voor 15 stuks
  • 2 limoenen
  • 400 g tilapiafilet, in kleine blokjes
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 2 tomaten
  • 15 g verse koriander of (platte) peterselie
  • 2 eetlepels (roerbak)olie
  • 2-3 eetlepels kokosmelk
  • 3 grote plakken gebakken kroepoek
Tip van de kok
  • Dit hapje is ook leuk als voorgerechtje: leg op elk bord een halve plak kroepoek met de holle kant naar boven. Blancheer 100 g zeekraal door er kokend water over te schenken, laat goed uitlekken en leg op elke plak kroepoek een nestje zeekraal. Schep de tilapia erop en garneer met plakjes limoen en koriander.
  • Vervang de vis door kabeljauw of pangasius.

Pittige tilapia met kroepoek

Bereidingswijze
  1. Pers 1 limoen uit.
  2. Meng de tilapia blokjes in een kom met de sambal en het limoensap.
  3. Laat dit 10 minuten staan.
  4. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  5. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  6. Snijd de andere limoen in plakjes en snijd de plakjes in kwarten.
  7. Hak de helft van de koriander fijn.
  8. erhit de olie in een wok en roerbak de tilapia in 2-3 minuten net gaar.
  9. Schep de kokosmelk erdoor en laat het vocht verdampen.
  10. Voeg zout naar smaak toe. Laat de vis iets afkoelen en schep dan de tomaatblokjes en koriander erdoor.
  11. Breek de plakken kroepoek in 15 grote stukken en schep op elk stuk - in de holle kant - wat van de tilapia.
  12. Garneer met kwart plakjes limoen en een toefje koriander.