Rob's kookboek

Rundvlees kroketten

Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
  • 350 g stoofvlees of schenkel
  • 1,25 l water
  • 1 ui
  • zout
  • 100 g boter
  • 100 g bloem
  • peterselie
  • selderie
  • 2 eieren
  • paneermeel
Bereidingswijze
  1. Het vlees 3 uur laten trekken in het water.
  2. Fruit het ui in de boter.
  3. Maak de ui droog met bloem zodat een bal ontstaat.
  4. Boeg bouillon in scheuten toe totdat er een stevige ragoût ontstaat.
  5. Pluis het vlees uit elkaar en voeg het aan de ragoût toe.
  6. Voeg de peterselie, selderie, zout en andere specerijen naar smaak toe.
  7. Roer het mengsel goed en laat het een dag in de koelkast staan.
  8. Klop de eieren los met twee eetlepels water.
  9. Rol de massa in kroketten of bitterballen, haal het door het ei en door het paneermeel halen (twee maal).
  10. Kroketten frituren of invriezen voor later.