Rob's kookboek

Hertenbiefstuk met gember en honing

Bereidingstijd
  • 25 minuten
Marineertijd
  • 30 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 6 cm verse gemberwortel
  • 4 eetlepels honing
  • 4 hertenbiefstukken
  • 1 paksoi
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels boter
  • 300 m1 wildfond
  • 1 theelepel zwarte peper
  • zout
Wijntip
  • SaluteM Tempranillo / Cabernet-Sauvignon, Spaanse rode wijn.
Bereidingswijze
  1. Schil de gember en maal deze met een hakmolen fijn.
  2. Meng de zwarte peper met de honing en 2 eetlepels gemberpuree.
  3. Leg de biefstuk ca. 30 minuten in de gembermarinade.
  4. Snijd de paksoi in grove stukken en was ze.
  5. Verwarm de oven voor op 170° (hetelucht 150°C).
  6. Verhit de olijfolie en 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak de biefstuk, zonder de marinade, aan beide kanten ca. 3 minuten.
  7. Doe de biefstuk in een ovenschaal met een beetje van het bakvet en laat deze verder midden in de oven in ca. 8 minuten gaar worden.
  8. Bestrooi de biefstuk met zout.
  9. Verhit 1 eetlepel boter, roerbak de paksoi op een matig vuur en bestrooi met zout.
  10. Voeg de wildfond met de rest van de gemberpuree toe aan het bakvet van de biefstuk en breng dit aan de kook.
  11. Breng verder op smaak met zout en peper.
  12. Verdeel de paksoi met de biefstuk over de voorverwarmde borden en schenk de wildjus erover.