Rob's kookboek

Kabeljauw met basilicum

Cabillaud au basilic

Benodigdheden
  • 4 stukken kabeljauwfilet
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 6 takjes basilicum
  • 50 g bloem
  • olie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 augurkjes
  • 400 ml mayonaise
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Hak de kappertjes en de augurkjes fijn.
  2. Pers ze uit en voeg ze toe aan de mayonaise.
  3. Haal van 3 takjes basilicum de blaadjes en hak ook deze fijn.
  4. Geef ze bij de mayonnaise.
  5. Was de kabeljauwfilets, droog ze en besprenkel ze met het sap van ½ citroen.
  6. Snij de ander helft van de citroen in 4 schijven.
  7. Laat de kabeljauw een half uur marineren in het citroensap.
  8. Neem de andere 3 takjes basilicum, haal er de blaadjes af.
  9. Schil de teentjes knoflook en snij ze in stukjes.
  10. Doe deze met de basilicum in een mortier en stamp ze fijn.
  11. Voeg hierbij heel langzaam wat olie toe zodat er een dikke pasta ontstaat.
  12. Droog nu de filets af en smeer ze in met het knoflookmengsel.
  13. Bestrooi ze goed met bloem en schud de overtollige bloem er af.
  14. Verhit de rest van de olie in een pan en sauteer hierin de filets mooi bruin en gaar in 6 minuten aan elke kant.
  15. Leg de filets dan op een voorverwarmde schaal en serveer.
  16. Versier met de schijfjes citroen.
  17. Geef er apart de saus bij.