Rob's kookboek

Vlaamse kabeljauw

Bereidingstijd
  • ca. 30 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 600 - 700 g diepvries kabeljauwfilet
  • zout
  • peper
  • 2 uien
  • 100 g boter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 of 2 citroenen (naar smaak)
  • 2 eetlepels paneermeel
  • wat toefjes peterselie

Bereidingswijze
  1. Ontdooi de kabeljauwfilets, leg ze op een bord en bestrooi ze met zout en peper.
  2. Schil de uien en snijd deze in dunne ringen.
  3. Fruit de uiringen met de helft van de boter goudgeel.
  4. Vet een ovenvaste schaal in met wat boter en leg de vis erin.
  5. Leg de gefruite uien op de vis.
  6. Snijd de citroenen in dunne plakjes en bedek daarmee de vis met uien.
  7. Giet de witte wijn erin en dek de schaal af.
  8. Schuif de schaal in een voorverwarmde oven van 220°C.
  9. Laat de schotel 20 minuten stoven.
  10. Haal het deksel weg en bestrooi de bovenkant met het paneermeel.
  11. Leg de overgebleven boter in klontjes erop en laat de bovenkant licht kleuren.
  12. Garneer met wat toefjes peterselie.
  13. U kunt dit gerecht eten met aardappelpuree en doperwtjes met worteltjes.
  14. Ook met gegratineerde aardappelschijfjes (tegenwoordig kant en klaar te koop) en een frisse salade is dit een goede combinatie.