Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Kalkoengerechten
- Gepaneerde kalkoenfilets
Gepaneerde kalkoenfilets
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
4 stuks kalkoenfilet
zout
peper
1 mespuntje foeliepoeder
½ theelepel kerrie
2 eetlepels bloem
2 eieren
paneermeel
Wijntip
Schenk bij kip of kalkoen een rode landwijn of beaujolais.
Tip van de kok
Geef bij gepaneerde kalkoen een sausje van 3 delen mayonaise met 1 deel mosterd en wat vers gehakte peterselie.
Bereidingswijze
Was de filets en dep die droog.
Wrijf het vlees in met foelie, kerrie, zout en peper.
Bestrooi alle stukken met bloem.
Klop de eieren met water los, maar vooral niet luchtig.
Haal de filets door het ei.
Wentel de stukken door het paneermeel en herhaal de voortgang.
Bak of frituur de filets gaar en krokant.
Serveer het vlees in een open schaal.