Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Kalkoengerechten
- Kalkoenbiefstukjes met whisky
Kalkoenbiefstukjes met whisky
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
4 dunne kalkoenbiefstukjes
zout
peper uit de molen
1 eetlepel bloem
40 g roomboter
1 eetlepel slaolie
2 eetlepels whisky
200 ml crème fraîche
worcestersaus of glace de viande
1 citroen
enkele takjes peterselie
enkele blaadjes gewassen kropsla
Wijntip
Serveer hierbij een halfdroge stevige witte wijn. Bijvoorbeeld een witte Côtes-du-Rhône.
Tip van de kok
Let erop dat de biefstukjes dun zijn. Snijd deze anders in de lengte doormidden.
Vervang de worcestersaus of glace de viande door 50-100 ml gebonden braadjus of Spaanse saus.
Bereidingswijze
Bestrooi de biefstukjes met zout en peper.
Doe de bloem in een diep bord en wentel het vlees door de bloem.
Klop alle overtollige bloem eraf.
Smelt in een grote koekepan de boter en voeg de olie toe.
Leg de biefstukjes erin zodra al het schuim is weggetrokken en bak ze opeen niet te hoog afgestelde warmtebron aan beide kanten lichtbruin.
Bak de biefstukjes 10-12 minuten en leg ze op een serveerschotel.
Houd ze warm.
Giet het bakvet weg.
Schenk de whisky in de koekegan en laat de whisky heet worden.
Voeg onder voortdurend roeren de crème fraîche toe en breng de saus aan de kook.
Voeg zout, peper en worcestersaus toe.
Schil de citroen en snijd hem in plakjes.
Giet de saus over de biefstukjes.
Garneer de schotel met de plakjes citroen, de toefjes peterselie en wat blaadjes sla.
Serveer de kalkoenbiefstukjes heet.
Geef er een gemengde salade bij.