Rob's kookboek

Shepherd's pie

Bereidinstijd
  • ca. 50 minuten.
Benodigdheden voor 4 personen
  • 400 g kalkoenfricandeau
  • 50 g boter
  • 50 g bacon, in dikke plakken
  • 1 ui
  • 300 g geraspte winterwortelen
  • 250 g aardappels
  • 300 ml melk
  • 1 pakje instant aardappelpuree
  • 150 ml kippebouillon van een tablet
  • 2 eetlepels bloem
  • peper
  • zout

Bereidingswijze
  1. Snijd de fricandeau in stukken van 2 bij 2 cm.
  2. Snijd de bacon in reepjes.
  3. Pel de ui en snijd hem in ringen.
  4. Snijd de wortels in plakjes.
  5. Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
  6. Breng de melk met water en wat zout aan de kook en bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Verwarm 40 g boter in een braadpan en bak de stukken fricandeau rondom goudbruin.
  8. Voeg de uien, de bacon, de wortelen en de aardappels toe en bak ze 5 minuten mee.
  9. Breng op smaak met wat peper en zout.
  10. Strooi de bloem eroverheem en schenk de bouillon erbij.
  11. Stoof alles met het deksel schuin op de pan in ca. 15 minuten zachtjes gaar.
  12. Doe het mengsel over in een ovenvaste schaal en verdeel de puree er rul overheen.
  13. Verdeel de overige boter in stukjes over de puree en laat de puree onder een hete grill in ca. 7 minuten goudbruin kleuren.