Rob's kookboek

Blanquet van konijn

Lapin en blanquette

Benodigdheden
  • 1 konijn
  • 150 g boter
  • 1 liter kalfsbouillon
  • peterselie
  • 12 kleine uitjes
  • 30 g bloem
  • 1 eidooier
  • zout
  • peper
  • 50 ml slagroom
Bereidingswijze
  1. Snij het konijn in stukken.
  2. Smelt 50 gram boter en sauteer hierin de stukken konijn, zonder dat ze bruin worden.
  3. Geef er dan de kalfsbouillon bij, voeg er een bosje peterselie bij en breng het aan de kook.
  4. Schil de uitjes en voeg ze na 45 minuten koken bij het konijn.
  5. Laat daarna het konijn nog 30 minuten koken.
  6. Maak van 30 gram boter en de bloem een blanke roux.
  7. Verdun deze met het kookvocht tot U 3 dl saus heeft.
  8. Laat deze 20 minuten zachtjes koken.
  9. Klop de rest van de boter door de saus.
  10. Meng de eidooier met de slagroom en roer dit mengsel, van het vuur af, door de saus.
  11. Leg de stukken konijn op een voorverwarmde schaal, schenk er de saus over en serveer.