Rob's kookboek

Bulgaars konijn

Lapin à la Bulgare

Benodigdheden
  • 1 jong konijn
  • 50 g reuzel
  • 400 g uien
  • 30 g bloem
  • 200 ml bouillon
  • paprikapoeder
  • 6 groene paprika's
  • 1 bosje peterselie
  • 6 tomaten
  • 100 ml yoghurt
  • 30 ml slagroom
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Snij het konijn in stukken.
  2. Schil de uien en snij ze in dunne rondjes.
  3. Smelt de reuzel in een pan en als die heet is, sauteer dan de stukken konijn aan alle kanten bruin.
  4. Voeg ook de ui toe, roer goed en laat ook deze kleur krijgen.
  5. Geef er een eetlepel paprikapoeder over, laat deze even myoterenen voeg ook zout en peper toe, dan de bloem, roer goed en geef er de bouillon bij.
  6. Laat zachtjes koken.
  7. Was de paprika's en snij ze doormidden.
  8. Verwijder pitten en zaadlijsten en snij ze in juliënne.
  9. Maak de tomaten concassée.
  10. Als het konijn 15 minuten zachtjes heeft gekookt voegen we tomaat en paprika erbij zetten het deksel op de pan en laten het nog een uurtje sudderen.
  11. Was wat peterselie en hak deze fijn.
  12. Leg de stukken konijn op een voorverwarmde schaal, meng de slagroom met de yoghurt, voeg dit mengsel toe aan de saus, kook nog even en schenk de saus over het konijn.
  13. Strooi er de peterselie over en serveer.