Rob's kookboek

Konijn bourbon

Lapin à la bourbonnaise

Benodigdheden
  • 1 jong konijn
  • 80 g boter
  • 100 ml azijn
  • 4 sjalotjes
  • 400 ml slagroom
  • 2 citroenen
  • 50 g aalbessengelei
  • 30 g bloem
  • 1 glaasje cognac
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Snij de citroenen doormidden en pers ze uit.
  2. Snij het konijn in stukken, doe die in een kom, geef er zout en peper over, besprenkel met citroensap en laat een uur marineren.
  3. Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
  4. Smelt 30 gram boter in een pan en laat hierin de sjalotjes gedurende 3 minuten sauteren.
  5. Schenk er dan de azijn op en laat deze tot 1/4 reduceren op hoog vuur.
  6. Geef er dan de bloem bij.
  7. Meng goed en voeg de room toe en de aalbessengelei.
  8. Geef er peper en zout bij en laat op klein vuur zachtjes 15 minuten koken.
  9. Smelt ondertussen de rest van de boter in een pan en sauteer hierin de stukken konijn bruin.
  10. Als ze bruin zijn flamberen we met de cognac.
  11. Geef er nu de bereide saus over en laat op zacht vuur een uur sudderen.
  12. Doe dan de stukken konijn op een voorverwarmde schaal, passeer de saus en schenk ze over het konijn.
  13. Serveer meteen.