Rob's kookboek

Konijn met champignons

Lapin aux champignons

Benodigdheden
  • 1 jong konijn
  • 100 g boter
  • 30 g bloem
  • 300 ml witte wijn
  • 300 ml bouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g champignons
  • zout
  • peper
  • tomaten puree
  • 1 bouquet garni
Bereidingswijze
  1. Snij het konijn in stukken.
  2. Strooi er zout en peper over.
  3. Smelt de boter in een pan en sauteer de stukken konijn aan alle kanten bruin.
  4. Strooi er de bloem over.
  5. Geef er wijn en bouillon bij totdat het konijn net onder staat.
  6. Voeg er het bouquet garni bij.
  7. Pers de knoflook uit en voeg ze toe.
  8. Voeg enkele eetlepels tomatenpuree toe en laat 25 minuten zachtjes koken.
  9. Maak de champignons schoon, snij ze in plakjes en sauteer deze in de rest van de boter.
  10. Voeg ze bij het konijn en zet de pan, zonder deksel nog een half uur in een oven van 170°C.