Rob's kookboek

Konijn met cider

Lapin au cidre

Benodigdheden
  • 1 jong konijn
  • 3 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g champignons
  • 150 g gerookt spek
  • 60 g boter
  • 500 ml droge cider
  • 10 g bloem
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Kneed 10 gram boter met de bloem tot een beurre manié en bewaar deze koel.
  2. Snij het konijn in stukken.
  3. Schil de uien en snij ze in vieren.
  4. Schil de knoflook en pers deze.
  5. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  6. Snij het spek in brunoise.
  7. Smelt de rest van de boter in een pan en voeg het spek en de uien toe.
  8. Laat deze sauteren.
  9. Haal ze er na 7 minuten uit en sauteer in hetzelfde vet de stukken konijn aan alle kanten bruin.
  10. Voeg de champignons erbij en laat ook deze kleur krijgen.
  11. Schenk nu de cider in de pan en leg er het spek en de uien in terug.
  12. Geef er zout en peper over.
  13. Zet een deksel op de pan en laat het op klein vuur 45 minuten smoren.
  14. Leg dan de stukken konijn op een voorverwarmde schaal, voeg de beurre manié, onder kloppen met de garde, toe aan de saus.
  15. Schenk wat saus over het konijn en serveer.