Rob's kookboek

Konijn met citroen

Lapin au citron

Benodigdheden
  • 1 jong konijn
  • 50 ml olie
  • 2 citroenen
  • gemberpoeder
  • saffraan
  • kervel
  • 100 ml bouillon
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Snij het konijn in stukken.
  2. Doe de stukken konijn in een kom.
  3. Strooi er zout, peper en gemberpoeder over.
  4. Haal de dunne gele schil van een van de citroenen en pers de citroenen uit.
  5. Besprenkel de stukken konijn met dit citroensap en met 3 eetlepels olie.
  6. Laat het konijn 2 uur marineren en draai de stukken vaker om.
  7. Verhit de rest van de olie in een pan en sauteer hierin de stukken konijn aan alle kanten bruin.
  8. Voeg het citroensap van de marinade erbij, de in juliënne gesneden citroenschil en wat saffraan.
  9. Schenk er de bouillon over.
  10. Laat 45 minuten, met de deksel op de pan, op klein vuur zachtjes smoren.
  11. Was de kervel en hak deze fijn.
  12. Snij vlak voor het serveren de tweede citroen in schijfjes.
  13. Leg de stukken konijn op een voorverwarmde dienschaal, geef de schijfjes citroen bij de saus, verwarm ze even, controleer de smaak van de saus en corrigeer die eventueel met peper en zout en schenk de saus over het konijn.
  14. Strooi er de kervel over.
  15. Geef er gekookte aardappels bij.