Rob's kookboek

Konijn met kastanjes

Lapin aux marrons

Benodigdheden
  • 1 jong konijn
  • 100 g boter
  • 30 g bloem
  • 500 ml muscadet
  • 500 ml bouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g champignons
  • zout
  • peper
  • tomatenpuree
  • 150 g mager spek
  • 1 kg kastanjes
  • 10 kleine uitjes
Bereidingswijze
  1. Snij de kastanjes rondom in met een puntig mes.
  2. Doe ze in een pan met koud water, breng het aan de kook en laat 6 minuten koken.
  3. Haal ze dan uit het water en haal beide schillen weg.
  4. Breng in een pannetje water aan de kook en kook de kastanjes hier nog 35 minuten in, op zacht vuur.
  5. Schil de uitjes en het teentje knoflook.
  6. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  7. Snij het spek in brunoise.
  8. Snij het konijn in stukken.
  9. Smelt de boter in een pan en sauteer hierin de stukken konijn rondom bruin.
  10. Voeg de spekjes toe en de uitjes, sauteer ook deze even en geef er de bloem over.
  11. Geef er dan de muscadet en de bouillon bij, de knoflook en 2 eetlepels tomatenpuree.
  12. Laat op matig vuur een half uur koken en verklein dan het vuur.
  13. Giet de kastanjes af, voeg ze bij het konijn en laat nog eens 30 minuten zachtjes sudderen met de deksel op de pan.
  14. Haal de stukken konijn uit de pan, leg ze op een voorverwarmde schaal, geef er het groentenmengsel over en serveer.