Rob's kookboek

Konijn met kersen

Lapin aux Cerises

Benodigdheden
  • 1 jong konijn
  • 100 g gerookt borstspek
  • 2 grote uien
  • 40 g bloem
  • 1 glaasje kirsch
  • 200 ml witte wijn
  • 200 ml bouillon
  • 500 g ontpitte kersen
  • 1 bouquet garni
  • salie
  • munt
  • 100 g boter
  • zout
  • peper
  • 50 g gekonfijte kersen
Bereidingswijze
  1. Schil de uien en snij ze in stukken.
  2. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de stukken ui lichtbruin.
  3. Haal ze er uit.
  4. Snij het konijn in stukken en sauteer deze in dezelfde boter bruin aan alle kanten.
  5. Snij het spek in juliënne, voeg dit met de uien na 10 minuten bij het konijn.
  6. Strooi er de bloem over en meng goed.
  7. Flambeer het geheel met de kirsch.
  8. Geef er dan de wijn en de bouillon bij en zout en peper.
  9. Hak de gekonfijte kersen fijn en voeg ze ook toe.
  10. Leg de deksel op de pan en laat 20 minuten op zacht vuur koken.
  11. Voeg dan de ontpitte kersen toe en zet de pan met de deksel erop een half uur in een oven van 170°C.
  12. Haal voorzichtig de stukken konijn uit de pan, leg ze op een voorverwarmde schaal en houd ze warm.
  13. Was en hak wat salie en munt.
  14. Klop de saus met de rest van de boter op.
  15. Schenk ze over het konijn, strooi er wat salie en munt over en serveer.