Rob's kookboek

Konijn op zijn amerikaans

Lapin à l'américaine

Benodigdheden
  • 1 konijn
  • 50 g boter
  • 100 ml olijfolie
  • 2 uien
  • 3 tomaten
  • 50 ml armagnac of cognac
  • 250 ml witte wijn
  • zout
  • peper
  • cayennepeper
Bereidingswijze
  1. Snij het konijn in stukken.
  2. Schil de uien en hak ze grof.
  3. Smelt de olie in een pan en als die heet is, sauteer dan de stukken konijn bruin.
  4. Voeg de ui toe en sauteer ook deze bruin.
  5. Flambeer met de Armagnac.
  6. Maak de tomaten concassée en voeg ze bij het konijn.
  7. Geef er ook de wijn bij, zout, peper en wat cayennepeper.
  8. Leg de deksel op de pan en laat 45 minuten zachtjes smoren.
  9. Leg de stukken konijn op een voorverwarmde schaal, pers de saus door een zeef en schenk ze over het konijn.
  10. Serveer er creoolse rijst bij.