Rob's kookboek

Konijn op zijn engels

Lapin à l'anglaise

Benodigdheden
  • 1 konijn
  • 250 g kalfsnier
  • 250 g kalfsvet
  • 250 g mie de pain
  • 2 eieren
  • zout
  • peper
  • 400 ml béchamelsaus
  • 2 uien
  • 50 g boter
  • melk
Bereidingswijze
  1. Week de mie de pain in wat melk en pers het uit.
  2. Hak de kalfsnier en het vet in kleine stukjes.
  3. Meng het met het broodkruim, voeg zout en peper toe en het ei en meng tot er een homogene farce is ontstaan.
  4. Vul het konijn met deze farce en naai daarna de buik van het konijn dicht.
  5. Bind het konijn op.
  6. Breng een grote pan gezouten water aan de kook en pocheer hierin het konijn gedurende een uur.
  7. Maak ondertussen de béchamelsaus.
  8. Schil de uien en hak ze fijn.
  9. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de uien zonder dat ze kleur krijgen.
  10. Voeg de uien bij de béchamelsaus.
  11. Leg het konijn op een voorverwarmde dienschaal, schenk er de béchamelsaus over en serveer.