Rob's kookboek

Konijn uit Bordeaux

Lapin à la Bordelaise

Benodigdheden
  • 1 jong konijn
  • 1 kopje bloed
  • 150 g gekookte ham
  • 30 ml olie
  • 125 g kleine uitjes
  • 30 g bloem
  • 750 ml bouillon
  • 1 bouquet garni
  • 500 ml rode wijn
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Snij het konijn in stukken.
  2. Schil de uitjes, snij de ham in brunoise.
  3. Verhit de olie in een pan en doe hier de uitjes en de ham in.
  4. Laat ze een beetje bruin worden en haal ze dan uit de pan.
  5. Doe nu de stukken konijn in het vet van de uitjes.
  6. sauteer deze mooi bruin, strooi er de bloem over en roer goed.
  7. Laat de bloem ook bruin worden.
  8. Als alles bruin is schenken we er de bouillon op totdat alles juist bedekt is.
  9. Voeg het bouquet garni toe en de ham, strooi er zout en peper over, leg de deksel op de pan en laat 30 minuten op zacht vuur stoven.
  10. Voeg er dan de rode wijn bij en de uitjes, leg er weer de deksel op en laat nog een uur zachtjes stoven.
  11. Maak 10 minuten voor het einde van de kooktijd de lever van het konijn fijn, meng ze met het bloed.
  12. Haal het bouquet garni uit de pan.
  13. Leg de stukken konijn op een voorverwarmde schaal, voeg het bloed aan de saus toe, roer het er goed door en breng de saus op smaak indien nodig.
  14. Schenk de saus over het konijn en serveer.