Rob's kookboek

Konijn uit Bresse

Lapin à la Bressane

Benodigdheden
  • 1 jong konijn
  • 100 g boter
  • 300 g borstspek
  • 30 g bloem
  • 50 ml azijn
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bouquet garni
  • 2 eidooiers
  • 100 ml slagroom
Bereidingswijze
  1. Snij het spek in brunoise.
  2. Schil de ui en hak ze fijn.
  3. Schil de knoflook en pers ze uit.
  4. Snij het konijn in stukken.
  5. Smelt de boter in een pan en sauteer hierin de stukjes spek uit.
  6. Haal het spek uit de pan en vervang het door de stukken konijn.
  7. Sauteer deze aan alle kanten bruin.
  8. Strooi er de bloem over, laat deze even garen en deglaseer dan met de azijn.
  9. Geef er een beetje water bij.
  10. Voeg de ui en de knoflook toe, zet het deksel op de pan en laat op zacht vuur een uur stoven.
  11. Leg dan de stukken konijn op een voorverwarmde schaal.
  12. Meng de eidooiers met de room.
  13. Klop deze liason, van het vuur af, door de saus, passeer deze en schenk ze over het konijn.