Rob's kookboek

Konijn uit de Ardennen

Lapin à l'Ardennaise

Benodigdheden
  • 1 konijn
  • 500 g gehakt
  • 150 g gekookte ham
  • 3 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 300 ml witte wijn
  • peterselie
  • tijm
  • laurier
  • zout
  • peper
  • 100 g boter
Bereidingswijze
  1. Maak de farce op de volgende wijze.
  2. Schil de uien.
  3. Hak er twee van fijn.
  4. Snij het derde in dunne ringen.
  5. Schil de knoflook en pers deze uit.
  6. Schil de wortels en snij ze in schijfjes.
  7. Hak de lever van het konijn fijn.
  8. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de gehakte uien bruin.
  9. Meng ze met het gehakt.
  10. Snij de ham in brunoise meng deze ook door de farce.
  11. Was wat peterselie en hak die fijn.
  12. Voeg dit samen met zout en peper, wat tijm en laurierpoeder en de knoflook bij de farce, zodat deze op smaak gebracht wordt.
  13. Vul het konijn met deze farce en naai de buik van het konijn dicht.
  14. Smelt de rest van de boter in een grote pan en sauteer hierin het konijn aan alle kanten bruin, samen met de uiringen en de schijfjes wortel.
  15. Deglaseer dan met de wijn, geef er zout en peper over, zet de deksel op de pan en zet deze in een oven van 170°C.
  16. Laat hem hier 1 uur en drie kwartier smoren.
  17. Haal het konijn uit de pan, leg het op een voorverwarmde schaal, passeer het braadvocht en schenk dit over het konijn.