Rob's kookboek

Konijn van de jager

Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 in stukken verdeeld wild konijn van ca. 1,5 kg
  • zout
  • peper
  • 75 g boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 in stukjes gesneden stengel bleekselderei
  • 1 in plakjes gesneden wortel
  • ½ eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 200 ml droge witte wijn
Tip van de kok
  • Geef hierbij gekookte aardappelen en rode kool.
Bereidingswijze
  1. Bestrooi de stukken konijn met wat zout en peper.
  2. Verhit de boter in een pan en bak hierin de stukken konijn rondom bruin.
  3. Voeg de ui, knoflook, bleekselderij, wortel en peterselie toe.
  4. Leg de deksel op de pan en laat de groente ca. 10 minuten met het konijn op laag vuur smoren.
  5. Roer de tomatenpuree door de witte wijn en schenk het mengsel in de pan.
  6. Breng alles aan de kook, draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat het konijn ca. 1½ uur gaar stoven.
  7. Leg de stukken konijn op een schaal en schenk er de saus over.