Rob's kookboek

Konijn van de wildstropersvrouw

Lapin à la Braconnière

Benodigdheden
  • 1 jong konijn
  • 50 g boter
  • 50 g vet spek
  • 150 g rauwe ham
  • 250 g champignons
  • 50 ml cognac
  • 300 ml witte wijn
  • 8 lapjes borstspek
  • ½ teentje knoflook
  • 8 sneden brood
  • petserselie
  • 1 ui
  • tijm
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Schil de ui en hak ze fijn.
  2. Was wat peterselie en hak een eetlepel fijn.
  3. Snij het konijn in stukken en bewaar de lever.
  4. Hak het vet spek fijn, evenals de ham.
  5. Snij 8 hartvormige croûtons uit het brood.
  6. Verhit het gehakte vet spek in een pan, doe er de stukken konijn in, sauteer ze mooi bruin.
  7. Strooi er de gehakte ui over en laat nog even sauteren.
  8. Voeg er dan de cognac bij en de wijn.
  9. Maak de champignons schoon, hak ze fijn en voeg ze bij het konijn.
  10. Geef er nog wat tijm bij, zout en peper en laat, met het deksel op de pan 45 minuten zachtjes stoven.
  11. Sauteer in wat boter even de 8 lapjes spek.
  12. Bruineer ook de broodcroûtons in wat boter.
  13. Druk de lever door een zeef en voeg ze bij de saus.
  14. Leg de stukken konijn op een voorverwarmde schaal, omring ze met lapjes spek en croûtons, monteer de saus met wat boter.
  15. Passeer ze en schenk ze over het konijn.